Piersici Paraguayos

Denumiri  "piersica plata", "piersica gogoasa", "piersica chineza", "saturn peach".
   Piersica Paraguayos este originara din China.
Aspect  Aceste piersici s-au cultivat in Europa si America la inceputul anului 2000.
   Piersicile Paraguayos sunt mai mici si mai dulci decat piersicile obisnuite. Ele sunt rotunde si aplatizate. Seamana cu niste gogosi portocalii si netede. Samburele este de marimea  unei seminte de fistic si nu este comestibil.
   Pielita subtire are putin puf sau de loc. Pulpa se desprinde usor de coaja. Miezul este crocant, dar si cremos. Miezul alb are gust de migdale.
Mod de folosire  Piersicile Paraguayos se consuma in stare proaspata sau se folosesc la prepararea compoturilor, jeleurilor si a inghetatelor. Se aleg piersicile viu colorate, fara urme verzi sau pete.
   Piersica coapta este foarte parfumata. Aceste fructe se pastreaza la frigider, 1-2 zile.
Indicatii  Piersicile Paraguayos au un continut scazut de acid si, de aceea, este recomandat persoanelor suferinde  de colon iritabil. Ele sunt bogate in caroten cu proprietati anticancerigene si antioxidante.
   Piersicile Paraguayos nu provoaca alergii. Ele sunt recomandate femeilor insarcinate, in special cand au greturi. Bogate in magneziu, aceste fructe previn starile de stres si anxietate.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu